Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimecres 21 maig 2008 per

Instapaper

rss.jpg

Si esteu subscrits a diferents canals RSS haureu experimentat la inquietud d’estar acumulant articles i entrades de blocs pensant “Ja ho llegiré quan tingui una estona”.

Podriem dir que el procés per a la majoria d’usuaris és:

  1. Lectura de canals RSS/Navegació per la web.
  2. Identificació d’una informació interessant i poc temps per llegir-la.
  3. Emmagatzematge de la informació pensant en una posterior lectura “quan hi hagi temps”.
  4. Retorn al punt 1.

Amb aquest procés, el que aconseguim és acumular indefinidament un munt d’adreces en el navegador (o en algun sistema tipus del.icio.us a Magnolia), sabent que el més segur és que mai les llegim, ja que abans de tornar-hi ja n’haurem acumulat mitja dotzena més. El nostre sistema d’emmagatzematge va creixent de forma imparable, creant-nos una sensació d’angoixa per no poder abarcar tot el que tenim guardat.

Instapaper és una eina que ens pot ajudar a organitzar-nos millor. Mitjançant un bookmarklet que s’instal·la a la barra de les adreces d’interés del navegador, Instapaper funciona de la següent manera:

  1. Trobem una informació que ens interessa llegir, però ara mateix no tenim temps.
  2. Fem clic al bookmarklet.

Tot i que a priori pot semblar que aquest servei no ens aporti res de nou, ens pot servir per a variar el nostre sistema de recerca, consum i emmagatzematge de notícies:

  1. Lectura de canals RSS/Navegació per la web.
  2. Identificació d’informació interessant i poc temps per llegir.
  3. Clicar i guardar per a més tard amb Instapaper (sense necessitat d’introduir descripcions o tags).
  4. Retorn al punt 1.

En el moment en què tinguem temps per a llegir podem accedir a la nostra pàgina d’Instapaper i veure el que hem anat guardant. Serà llavors quan decidirem si emmagatzemar de forma definitiva als nostres favorits alguna d’aquelles informacions que ens hem guardat al llarg del dia.

Cal entendre Instapaper com un pas intermig que ens permet posposar la lectura d’informació, més que com una eina d’emmagatzematge, i que ens pot ajudar a tenir més controlat el cabal informatiu que ens arriba diàriament.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81