Dilluns 12 maig 2008 per

L’usuari és el centre del Web

centre_usuari.gif

Fa uns dies vam participar a les jornades “Nuevas herramientas de comunicación en el entorno Web 2.0“, que organitzava l’Augac, una associació que agrupa els professionals dels gabinets de comunicació de les universitats i centres d’investigació de l’estat espanyol.

La xerrada que hi vam fer s’anomenava “L’usuari és el centre del web”, i volia donar als assistents un seguit de pistes:

  • En primer lloc vam situar el fenomen del Web 2.0, mirant de definir-lo però alhora criticant alguns usos d’aquesta etiqueta per part del màrketing, que aprofita la revolada d’un nom que ha fet fortuna.
  • Tot seguit vam aprofitar una definició, que afirma que el “Web 2.0 és fill de la usabilitat” per aprofundir en aquest concepte. Vam convidar a reflexionar als assistents, encarregats de webs d’universitats i centres d’investigació, sobre alguns aspectes bàsics d’aquesta disciplina que tenen una aplicació immediata i mesurable.
  • A continuació vam mostrar un seguit de tècniques bàsiques d’usabilitat (com ara tests d’usuari, card sorting, anàlisis heurístiques, etc.) que, aplicades de manera domèstica, els podien ser útils per adonar-se fins a quin punt els seus webs s’scosten al model mental de l’usuari i el tenen en compte.
  • I com a eix de tota la xerrada vam voler defensar la idea que el Web 2.0 neix de la convergència de moltes causes, tecnològiques, socials, etc. Però una de les causes del seu èxit és tot just el triomf de la senzillesa, de la claredat, de la presa de consciència que si volem que un usuari acompleixi tasques (publicar un post, penjar un vídeo) al nostre web, no hi ha altre camí que convertir-lo en el centre de qualsevol projecte o desenvolupament. Ho va dir el mestre Nielsen en una entrevista que li van fer fa un temps. I ho subscrivim filet per randa.

Si us ve de gust, aquí teniu les diapositives de la presentació a l’Slideshare o bé l’arxiu PDF (que, déu n’hi do, ocupa 7,59 MB).

Gràcies a la gent de l’Augac i d’Universia per convidar-nos-hi i confiar que teníem alguna cosa interessant a dir 😉

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos