Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimecres 14 novembre 2007 per

Nova versió del sistema de maquetació de Houdini i el nou web de Mercabarna

mercabarna-houdini.jpg

D’uns mesos ençà s’ha vingut gestant als obradors d’Antaviana una nova versió d’un dels elements clau de Houdini, que és el modul de maquetació de continguts. El repte que ens ballava pel cap era com reduir el nombre de plantilles gràfiques i alhora donar més riquesa visual a les planes. Tot això sense perdre de vista el risc gens trivial d’augmentar la complexitat inherent a tot procés de creació de continguts, per molt intuïtiu que sigui. Després d’aquest llarg procés de gestació, hem desenvolupat un nou sistema basat en full d’estils. Crec no equivocar-me si afirmo que converteix a Houdini en un dels gestors de continguts amb un dels sistemes d’edició i maquetació més avançats. Tanmateix tot nou sistema d’aquesta mena necessita d’un web de gran complexitat on demostrar el seu potencial i vet aquí que avui inaugurem el web de Mercabarna, on aquesta innovació esdevé una realitat. Us convidem a que us passegeu pel lloc web i observeu amb atenció les columnes centrals i dreta de les planes. El nou sistema ens ha permès disposar d’un ampli ventall d’estils i elements de disseny gràfic tot mantenint operativa l’edició dels continguts. Fer possible el mateix web en una versió anterior de Houdini, ens hagués suposat un esforç ingent de programació a mida, batibull de plantilles i fer excessivament feixuga l’edició i composició dels continguts.


D’altra banda, del nou web de Mercabarna ens agradaria destacar també els portals sectorials que són webs encabits en el paraigües de l’imatge corporativa de Mercabarna. El repte en aquest cas era encaixar aquesta integració amb el web principal, tot desplegant l’arbre de continguts propi de cada sector i creant alhora una personalitat gràfica diferenciada. En quan a eines hem desenvolupat entre d’altres, un sistema de Plànol al que hem integrat un cercador d’empreses i una eina de sistema d’estadístiques de productes.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81