Dissabte 19 maig 2007 per

Estratègia virus: de com un petit cavall de troia provoca a Apple 4000 milions de dòlars de pèrdues en un obrir i tancar d’ulls

Una falsa alarma sobre el retràs de la sortida de l’Iphone i Leophard al blog engadget.com van provocar a Apple una autèntica bomba bursàtil: 4000 milions de dòlars de pèrdues en només 6 minuts. La font original era un correu que teòricament va sortir d’un servidor de correu d’Apple i va ser enviat a una llista de correu interna de la companyia. Un treballador va creure que es tractava d’un avís real de problemes en la producció de l’Iphone i va reenviar aquest correu a engadget.com. Immediatament després de publicar-lo es va produir la davallada d’accions, en un cas que irònicament s’ha batejat com l’AppleGate. Sigui qui sigui que ens va demostrar de forma palpable un dels bugs de seguretat de les empreses i els mitjans de comunicació, va emprar la estratègia del virus: va utilitzar la infraestructura de l’enemic per replicar-se, en aquest cas el servidor de correu i una llista interna. No va desplegar grans recursos propis sinó que es va a limitar a parasitar els propis canals d’Apple. Va amagar la seva hostilitat i va presentar-se de forma acurada: va mutar la pròpia aparença -recordem que els virus són els reis de la mutació- fins al punt de semblar un agent que circula legítimament dins del sistema infectat. El correu estava impecablement redactat per donar versemblança, en un acurat to neutre que simulava fil per randa el discurs d’un comunicat d’aquesta mena. El remitent era “Bullet News” un nom que no aixeca sospites.

La velocitat amb la que els blocs mouen i publiquen la informació respecte als mitjans de paper que no disposen de la mateixa immediatesa, va dificultar encara més la resposta de les defenses del sistema immune. Engadget va contactar amb Apple però no van saber donar una resposta fins dos hores després, massa tard per evitar la difusió de la notícia. De la mateixa manera que un servidor està protegit per un firewall, programari de seguretat que regula el tràfic que entra i surt d’una màquina evitant intrusions, podem imaginar-nos metafòricament que les ments dels periodistes estan protegits per una espècie de firewall mental, i la política de seguretat ve inculcada per protegir-se sòlidament de fonts d’informació que no són confiables. Però quan l’origen de la notícia és confiable, com és aquest cas, la seguretat és relaxa i permet obrir una escletxa on una notícia falsa pot penetrar dins del sistema.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos