Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

diumenge 25 febrer 2007 per

El CIBEK i l’eix biomèdic de Barcelona

cibek.jpg

L’altre dia us parlava de la importància del Parc de Recerca Biomèdica (PRBB), que aplega diversos centres d’investigació capdavanters en recerca biomèdica, i que destaca de manera especial en la investigació en cèl·lules mare per les seves implicacions notables tant en medicina regenerativa com en les noves perspectives de la biologia del desenvolupament.

El PRBB alhora forma part d’una àrea més gran que és – i esperem que sigui- l’eix biomèdic de Barcelona, i això és el que ens fa pensar que tenim l’oportunitat històrica que Catalunya pugui ser reconeguda a nivell internacional com una àrea d’investigació pionera dins del context europeu. No em cansaré de repetir-ho: a Catalunya, i més genèricament a Europa, tenim respecte dels Estats Units un dèficit molt rellevant en investigació bàsica i tecnològica, quan cada dia més estudis indiquen que aquestes àrees seran els motors de l’economia del futur. Només cal un exercici ràpid per adonar-nos-en: feu una llista de les 100 empreses tecnològiques o dels 100 webs més importants del món i mireu quants són europeus. És evident que en el cas tecnològic no és gens fàcil de crear un Silicon Valley. Cal una interacció molt concreta de factors, com explica molt bé Paul Graham en aquest assaig. D’altra banda no es tracta només d’una qüestió econòmica: un aspecte que també es fa ben visible en tot plegat és el bé social que implica l’avenç en la cura de malalties.

Aquest eix biomèdic català que esperem que se segueixi ampliant comptarà amb nous centres d’investigació, com ara el CIBEK. És per això que amb tot aquest context com a punt de partida, hem volgut que el disseny del web del CIBEK transmeti acuradament els valors de cooperació, de la importància de fer investigació, d’una voluntat ferma de ser pioners i d’atreure els millors investigadors.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81