Dilluns 15 gener 2007 per

De San Francisco als Omellons: aprenent idiomes amb Skype

bye.gif

Parlar amb algú que està contemplant la badia de San Francisco com si el tinguessis a la vora, sense preocupar-te del rellotge perquè és una connexió sense peatges a través d’Internet, això és telefonia IP. Una veu que t’arriba amb un so diàfan, còmodament ampliat pels altaveus connectats al teu ordinador, que et transparenta encara amb més força les emocions que modulen la veu de l’altra persona que està a milers de kilòmetres d’on ets tu.

Però no cal anar tan lluny: si et truca algú del Omellons a través de la xarxa (idil.líca població de les Garrigues), sigui al teu ordinador o bé al teu telèfon convencional, això també és telefonia IP.

O de Puiggrós, sempre i quan el teu amic tingui la sort d’estar en el costat del poble on hi ha ADSL. L’altra meitat no en disposa i no et podrà trucar a través de la xarxa, ja que per fer una trucada de veu IP com Déu mana, cal banda ampla.
Justament la generalització de la banda ampla com l’ADSL o el cable de fibra òptica, han permès que floreixin les connexions de veu a través de la xarxa, aconseguint una qualitat tan o més acurada que la que ens ofereix la telefonia més convencional. Com que l’usuari utilitza la seva connexió d’internet, no ha d’abonar un preu extra, excepte en el cas que vulgui trucar a un número de telèfon tradicional. I fins i tot en aquest cas es pagarà un preu molt inferior al que abonaries a una operadora convencional.
El programari estrella en aquests viaranys tecnològics del trucar sense pagar o del trucar però no em rasqueu gaire la butxaca, es diu Skype. Emprat per millions de persones d’arreu del món, disposa d’una interfície molt intuïtiva i ben pensada, similar en molts aspectes als populars programes de missatgeria instàntania. Disposa també de xat de text i a través de mòduls afegits (plugins) d’innombrables prestacions com bústia de veu, grabació o d’altres pròpies d’una centraleta digital.
Personalment he trobat en l’Skype una fantàstica manera de practicar l’anglès amb gent nadiua a canvi de conversació en català. Skype és especialment útil perquè al mateix temps pots tenir el xat en paral.lel per escriure si l’altra persona no entén les teves paraules, i et guarda un històric del xat per resseguir les notes de conversa.

En aquest món on les distàncies geogràfiques es col·lapsen a cop de ratolí, és fins i tot possible trobar gent d’arreu interessada en el nostre idioma.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos