• Dilluns 12 febrer 2018 per

  Noves webs en l’àmbit de la recerca i col·laboració amb Fundanet

  Recentment s’han estrenat un parell de llocs web sorgits l’obrador de Can Antaviana, totes dues relacionades amb institucions que treballen en l’àmbit de la recerca biomèdica. D’una banda el web de Instituto de Investigación Sanitaria la Fe (IISLAFE d’ara en endavant) de València, i de l’altra el web de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB d’ara endavant).

  A part que totes dues pertanyen a l’àmbit de la recerca mèdica, el que tenen en comú ambdós instituts és que gestionen la seva informació amb el software de Fundanet, un programari construït específicament per a la gestió dels centres d’e recerca i que cobreix la gran majoria de necessitats que tenen aquest tipus d’institucions. Amb una implantació exitosa en més de 120 centres d’Espanya i de l’estranger, i amb 15 anys d’experiència en aquest camp, es tracta d’un referent en el seu camp sense cap mena de dubte. I des d’aquest any 2017, Antaviana i Fundanet han decidit col·laborar junts, ja que ambdues solucions són complementàries, necessàries, i sumades aporten un alt valor afegit als nostres clients.

  La col·laboració amb Fundanet ens permet integrar d’una forma ràpida i òptima les dades que els centres de recerca com IISLAFE o IRB informen a Fundanet amb el seu website. Això suposa d’una banda un clar estalvi de temps, ja que els usuaris només informen les dades en una sola plataforma; i d’una altra garanteix una òptima integració al web, tant des del punt de vista del disseny com de la velocitat en mostrar les dades, ja que s’ha creat una API i uns Serveis Web específics per  connectar el nostre CMS amb Fundanet.

  El projecte de l’IISLAFE ha estat tot un repte, perquè la renovació de la presència web del centre de recerca més important de la Comunitat Valenciana ha estat integral. Juntament amb l’Àrea de Comunicació hem redefinit i racionalitzat l’arquitectura de continguts, a banda d’una redacció de bell nou de tots els textos del web. Colze a colze amb l’Àrea d’informàtica hem renovat tota la capa tecnològica, des del traspàs de la gestió de continguts (que abans funcionava amb Joomla) fins afinar la integració amb les diverses eines i bases de dades de la institució. Cal remarcar, com ja s’ha comentat, la integració de tota la informació de recerca amb l’eina de gestió Fundanet, però també la creació d’APIs pròpies per gestionar altres apartats del web com ara les ofertes de treball o bé les plataformes de servei.

  Anna Juan, responsable de comunicació de l’IISLAFE, ens explica la seva experiència:

  “Han passat tres mesos des de l’arrancada de la nova web de l’IIS La Fe, dissenyada i desenvolupada per Antaviana, i la nostra experiència és excel·lent. Ha estat molt fàcil treballar des de les àrees de Comunicació i Informàtica amb els responsables d’Antaviana durant la fase de desenvolupament i segueix sent senzill, accessible i resolutiu ara que la web és una realitat. El repte de la nova web de l’IIS La Fe era molt gran i generava moltes expectatives per a nosaltres. En tots els moments ens hem sentit acompanyats i ben assessorats a l’hora d’abordar un canvi que exigia la nostra organització.

  Des de l’àrea de comunicació destaquem, especialment, l’experiència d’usuaris del gestor de continguts de la web. Treballar amb Houdini no és només fàcil, àgil i intuïtiu. És divertit, agradable, i les eines que ha posat a la nostra disposició aquest gestor de continguts, estan aportant un gran valor afegit a la labor de comunicació externa i interna i a la nostra estrategia digital. En aquest sentit destacaria la visibilitat que aporta als investigadors i investigadores la integració de Fundanet i la gestió de la informació sobre la seva producció científica.”

  D’altra banda, el projecte d’IRB també ha estat un repte. Partint d’una web actual amb molt contingut i amb un disseny d’anys, vam fer juntament amb el seu departament de comunicació un exercici de reestructuració de continguts i elaboració d’un nou arbre del web. A més, l’idioma principal passa a ser l’anglès. S’ha realitzat un disseny modern però sobri, que respon a les necessitats del centre, dotant de molt més protagonisme l’apartat de Donacions, i on la Recerca té un paper prominent. El web s’ha estrenat a mitjans de novembre.

  Esperem que siguin només els primers projectes d’una relació molt fructífera 🙂

  ,

 • Divendres 17 març 2017 per

  El Som Garrigues estrena web!

  El periòdic quinzenal comarcal Som Garrigues, de la comarca del mateix nom, ha estrenat un nou web recentment, sorgit de l’obrador de Can Antaviana.


  Visiteu-la > www.somgarrigues.cat


  El Som, com sovint se l’anomena i coneix a les Garrigues, és la publicació de referència a la comarca i se’n reconeix la qualitat dels seus reportatges i la versatilitat de les seves informacions. De fet ha obtingut varis reconeixements i premis, com el Tasis Torrent -2 cops- o el de millor publicació de premsa comarcal. Reuneix uns 850 subscriptors i se’l troba en varis llocs de tots els pobles de la comarca.

  En l’aspecte digital, el Som ja disposava d’una pàgina web on s’hi anava trobant bona part de la informació que s’elaborava pel format paper, però que requeria d’un impuls clar per convertir la comunicació online del periòdic en un aspecte més rellevant i potent partint de l’eix de la nova web. Així, i a banda de fer-la adaptada a tots els dispositius, s’ha treballat en els continguts, la navegabilitat i l’accessibilitat amb l’objectiu de dotar al Som d’una eina potent però també de que l’usuari tingui una molt millor experiència de navegació. En definitiva, doncs, aquest nou web sitúa al Som al nivell de les millors publicacions digitals del país, cosa que ens fa estar molt satisfet a ambdues parts amb la tasca elaborada.

  A nivell intern, el canvi ha estat substancial. Això és el que ens explica des de la redacció Miquel Andreu:

  El nou web de SomGarrigues ha estat un abans i un després. D’entrada, el gestor de continguts és molt més àgil i estalvia passos respecte l’anterior. Pujar articles ara és més ràpid i, per tant, la probabilitat de pujar-ne més és més alta. De cara enfora, el disseny és molt més clar i atractiu, amb més elements i més variats, ocupant tot l’ample de pantalla i oferint una navegació més intuïtiva. L’estructura permet molts més tipus de continguts (reportatges, entrevistes, galeries d’imatges, portada de la quinzena, classificacions esportives, etc). Quan estigui del tot operativa, l’hemeroteca creiem que pot ser també un dels puntals del nou web. Detalls com els formularis per subscriure’s a l’edició en paper o la portada de la quinzena també creiem que són molt útils. Curiosament, la posada en marxa del nou web ha anat en paral•lel a una major activitat a les xarxes socials del periòdic (més m’agrada, més comparticions, més seguidors, més comentaris…) i, sobretot, ha incrementat molt el nombre de visites, que en pocs dies s’ha situat ja de mitjana al triple que abans. En definitiva, ens encanta el nou web! Si ara volguéssim convertir-nos en un mitjà estrictament digital no ens faria falta res, a nivell de web, per ser-ho.

  , ,

 • Dilluns 20 febrer 2017 per

  Tipo Pèpel presenta “Mario”

   

  Una nova tipografia acaba de sortir del forn de Tipo Pèpel, la nostra foneria tipogràfica. L’hem batejada com a Mario i pretén ser una tipografia d’aparença fresca i pensada per a jocs d’arcade i contes infantils

  Si us agrada, ara és el moment d’adquirir-la, ja que durant el primer mes la trobareu amb un suculent descompte del 70%.

  Si voleu conèixer amb més profunditat aquesta tipografia, llegiu la descripció que en fa el nostre sommelier tipogràfic particular, en Txus Marcano, a qui agraïm les seves amables paraules:

  “Mare, «¿m’expliques un conte per dormir? Hi havia una vegada un lloc aquí aprop, on per cada conte que s’explicava, per cada conte que es llegia, les lletres eren lletges, ridícules i malfetes, com si els nens només poguessin llegir i entendre la lletjor.

  Però vet aquí que el Mestre Patau, va decidir tancar l’assumpte i fent anar els seus poders vectorials, va embellir les lletres dels contes perquè aquestes fossin d’acord al genial geni que tots els nens tenen a dins seu. Ben fetes però alegres, que la bondat no està renyida amb l’alegria!

  De sòlida construcció, suau, arrodonida, plena de vitalitat, de generoses corbes i encara més generoses proporcions i ull mig, que li confereixen a la lletra la vitalitat i la frescor necessària per al seu ús en projectes on la formalitat no sigui un requisit.

  Gamberra però ben construïda, tot i no fer-li cas a les línies “Gromenauer” ni a les alineacions formals, i sense simetria en les astes, tot i això o gràcies a això, es crea frescor en els contes on hi apareix!”

   

  mario-dibuixos

  , ,

 • Divendres 7 octubre 2016 per

  Espais Naturals de Ponent, logo i nou web

  Al Pla de Lleida, al que vulgarment es coneix com a Terres de Ponent, existeixen fins a 14 Espais Naturals amb un interés evident des del punt de vista ambiental, paisatgístic, natural i històric. Alguns són coneguts i d’altres no tant, gens si sortim de l’àmbit lleidatà, però tots tenen en comú el potencial turístic, i és per aquest motiu que l’Associació Leader de Ponent ha engegat aquest projecte estratègic amb la col·laboració i suport dels Fons Europeus i dels ens i institucions de la zona. Com es recull al document del projecte:

  […] Determinats tipus d’espais naturals, amb les seves espècies i paisatges singulars, únicament es troben en aquestes comarques, en especial els relacionats amb els ambients de secà, com per exemple els secans de la serra d’Almenara, els plans de Sió, els secans de Belianes- Preixana a l’Urgell o els secans de Mas de Melons i Utxesa a les Garrigues i Segrià. Aquests espais naturals, amb els conreus associats de secà conviuen i contrasten paisatgísticament amb zones aigualoses, com l’Aiguabarreig dels rius Segre-Cinca i el pantà d’Utxesa al Segrià i l’estany d’Ivars i Vila-sana al Pla d’Urgell. La gran diversitat paisatgística en un àmbit territorial tan proper i concret representa un atractiu i un recurs de promoció turístic que pot permetre canalitzar un desenvolupament econòmic local per les economies d’aquests municipis, fent-ho compatible amb les activitats pròpies del territori. […]

  El projecte constava de dues parts principals: per un costat, la de la creació d’un logotip dels Espais Naturals de Ponent. En ell s’hi havia de veure representada la diversitat dels espais, el secà i el regadiu, l’aigua i el sol, i tot plegat amb una imatge moderna i de qualitat.

  logo_ENP

  I de l’altra la creació d’un web que aglutini la informació referent al projecte i als espais que en formen part. L’eix principal d’aquest nou site són les fitxes de cadascun dels Espais, on s’hi recull tota la informació rellevant de cada espai i on s’hi inclou una visita virtual magnífica que us transportarà a visitar-lo virtualment com si hi fóssiu. Aquest web es va presentar públicament a les Coves d’El Cogul el 06/10/16, en un acte amb àmplia representació d’autoritats i força ressó mediàtic.

  Visiteu-lo >>> www.espaisnaturalsdeponent.cat

  web_ENP

  , , ,

 • Dilluns 26 setembre 2016 per

  El nou web de la Univeristat Rovira i Virgili

  A Can Antaviana el nou web de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha estat un dels grans projectes d’enguany. A banda de mantenir-nos ocupats força setmanes, al tractar-se d’un web força gran, aquest projecte és un clar exemple de la bona tasca realitzada conjuntament amb el Departament de Comunicació de la Universitat per resoldre les necessitats i requeriments transmessos al principi del projecte.

  D’una banda, hi havia la necessitat de tenir un web accessible des de qualsevol dispositiu, per la qual cosa el nou web s’ha creat en Responsive Web Design. Aprofitant la renovació del web, i potser la part fonamental del projecte, es va replantejar tota l’arquitectura de la informació i es van reestructurar els continguts, amb l’objectiu de millorar i fer més eficient la navegació dels usuaris que el visiten. Lògicament, també és va fer un disseny en consonància, més actual també. D’altra banda, és va posar émfasi en el tema de l’accessibilitat, de cabdal importància per l’organització.

  Visiteu-lo >>> www.urv.cat

  nouweb_urv

  ——– Actualització ———

  El mes de novembre la URV va rebre el premi al millor Pla de Comunicació 2016 que otorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya, i una part fonamental del qual n’és el nou web que es va estrenar el setembre i que va sorgir del nostre obrador. Moltes felicitats!

  Línies mestres del Pla de Comunicació de la URV

  , ,

 • Dijous 28 juliol 2016 per

  Cultura de l’Oli, referent a les Garrigues

  La Granadella ha esdevingut un punt neuràlgic de la cultura de l’oli a les Garrigues i a Catalunya, i precisament sota aquest nom hem creat un nou portal web que aglutina les dues peces fonamentals d’aquest projecte: el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, i el Museu de l’Oli de Catalunya.

  Ambdós projectes són el buc insígnia del que ha de ser un referent en el tema de l’oliturisme a casa nostra. El web es va fer pensant en concentrar en un mateix web totes les visites d’aquest tema, i després d’una primera portada amb els elements comuns, el vistant pot entrar en detalls de qualsevol dels dos projectes.

  Visiteu-lo >>> www.culturadeloli.cat

  granadella_web

  , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos